Статті

1 2

Дріжджове листкове тісто

31.07.2017

Чому саме дріжджове листкове тісто краще? Тому що у порівнянні зі звичайним дріжджове тісто ніжніше, пухкіше і смачніше. І його не набагато складніше приготувати.



У цій статті ви знайдете перевірені рецепти листкового тіста від професійного технолога, докладний опис технології шарування, корисні поради та секрети повітряної листкової випічки.

детальніше...

Домашній квас - смачно і корисно

20.06.2017

Квас - традиційний для слов'янських народів кислий напій на основі бродіння (спиртового і молочнокислого). Як і будь-який інший напій бродіння (наприклад, кефір, кумис і т.д.), квас містить невелику кількість алкоголю - не більше 1,2% за вимогами ГОСТу.


Хлібний квас відомий людству понад тисячу років; через його прекрасні властивості з утамування спраги і оригінальний смак цей напій був поширений повсюдно і в селянських і в дворянських будинках; квас готували з натуральної хлібної сировини, а також з ягід, фруктів, додавали трави, мед і прянощі.
 

На нашу думку, найсмачніший і найкорисніший квас - власного виготовлення, адже в напій промислового виготовлення часто додають багато цукру, додатково газують і підфарбовують його, що негативно впливає на смак і користь.


Тому ми вирішили поділитися з вами нашими власними випробуваними і вдалими рецептами квасу.

детальніше...

Відздобка - спосіб приготування здобного тіста

30.03.2017

Відздобка - це внесення здоби у вже майже готове тісто, тобто додавання масла, цукру, яєць чи інших продуктів після періоду тривалого бродіння тіста.

 

Відздобка це просто інша назва опари?

 

Ні, відздобка і опара це не одне і те ж саме, але ці способи приготування тіста використовуються з однією метою - створити в тісті більш комфортні умови для дріжджів...

 

детальніше...

Великодня паска - рекомендації професійного технолога

20.03.2017

Паска – святковий, здобний виріб з дріжджового тіста. За давньою традицією паска повинна бути високою, округлої форми.

 

Паска - один із символів відродження, оновлення і життя, тому багато господинь докладають особливих зусиль в приготуванні цього виробу, а рецепти передаються з покоління в покоління. Щоб паска вийшла смачною, пишною, довго не черствіла, важливі не тільки правильні, свіжі продукти, а й правильний душевний настрій, духовна підготовка, про яку найкраще зможуть розповісти священнослужителі.

 

Ми ж розкриємо деякі технологічні секрети приготування паски.

детальніше...

Закваска та бездріжджовий хліб

21.02.2017

Закваска є сумішшю молочнокислих бактерій і дріжджів в живильному середовищі, створеному на основі різних продуктів (в першу чергу, борошна). Ця суміш використовується для випічки або приготування інших продуктів на основі бродіння, наприклад, квасу.

 

Чи чули ви про шкоду дріжджів і особливу користь домашньої випічки на заквасках? У цій статті ми розповімо, що таке закваска, як її приготувати, і чому бездріжджової випічки «на заквасках» не існує. В кінці статті - бонус!

детальніше...
1 2