Рецепти

Відмінна якість і неперевершений смак готових виробів гарантується тільки за умови використання продукціі Харківські дріжджі™

Смакота на кожен день

1 2 3

Білі булочки

Інгредієнти

Рецепт розрахований на 16-18 булочок, які ідеально підходять до будь-якого прийому їжі - вечері чи сніданку.

 

• 4 склянки борошна

• 50 г цукру

• 50 г вершкового масла

• 1,5 ч.л. солі

• 1,5 склянки води

• 42 г дріжджів

• 1 яйце

Приготування

 

У великій мисці змішати 1,5 склянки борошна, дріжджі, цукор і сіль; добре перемішати. Додати в суміш теплу воду, потім яйце і масло. Змішувати міксером на низькій швидкості до тих пір, поки маса не стане однорідною, потім ще 3 хвилини на середній швидкості. Поступово додавати борошно, що залишилося, щоб зробити щільне тісто. Накрити. Поставити в тепле місце на 30 хвилин, поки тісто не збільшиться в об'ємі в 2 рази.

 

Осадити тісто. Розкласти в змащені формочки, накрити і залишити підходити на 20-30 хвилин.

 

Випікати при температурі 220 °С протягом 10 - 15 хвилин до золотистого кольору. Витягнути з формочок, дати охолонути.

 

Смачного!


Дріжджові маффіни

Інгредієнти

Загальний час приготування 2 год 12 хв

Вихід: 16 маффінів

 

  • ½ пачки 42 г Харківських дріжджів
  • 1 яйце
  •  2,5 склянки борошна
  • 1 чайна ложка солі
  •  2 столові ложки цукру
  • 1 стакан кефіру

 

Приготування

 

Змішати всі сухі інгредієнти, додати дріжджі, кефір та яйце. Вимісити тісто, накрити ємність рушником і залишити підходити (принаймні на 1годину). Тісто буде дуже липким.

 

Викласти на добре посипану борошном дошку, перевернути і злегка замісити (4-6 разів). Розкачати та сформувати маффіни у вигляді булочок, помістити на змащений олією лист і дати трохи піднятися (10-30 хвилин).

 

Випікати при 200˚С до світло-коричневого кольору, 10-12 хвилин.

Подавати можна з різними начинками - джемом, ягодами, сиром, шинкою.

 

Смачного!

 


Фокачча

Інгредієнти

Італійські коржі, які служать доповненням до будь якої їжі або використовуються для бутербродів.

На відміну від піцци, фокачча зазвичай просто змащується оливковою олією і посипається крупною сіллю і крупно нарізаними травами, такими як шавлія, базилік та орегано.

 

Цей рецепт розрахований на один корж близько 35 см в діаметрі.


  • Дріжджі 42 г
  • Вода 1 склянка
  • Оливкова олія 1 ст.л.
  • Борошно 3 склянки
  • Сіль 1 ч.л.
  • Цукор 1 ст.л.

 

Приготування

Спосіб приготування в хлібопічці:

 

Всі рідкі інгредієнти повинні бути близько 28°С, всі інші - кімнатної температури. Помістити інгредієнти в каструлю від хлібопічки в зазначеному порядку. Вибрати режим «тісто» / «ручний цикл». Не використовувати витримку (розстоювання). Перевірити консистенцію тіста після 5 хвилин замішування. Тісто має бути м'яким, липким м'ячиком. Якщо воно сухе і жорстке, додати воду, від 1/2 до 1 столової ложки за один раз. Якщо воно занадто вологе і липке, додати 1 столову ложку борошна за 1 раз. Коли цикл завершиться, дістати тісто і сформувати його для випічки.

Формування, дозрівання і випічка:

 

Обім'яти тісто на злегка посипаній борошном поверхні, щоб видалити бульбашки повітря. Сформувати кулю, помістити на змащене олією деко. Розкачати в корж (приблизно 35 см в діаметрі). За допомогою ножа вирізати коло з тіста, відступивши близько 3 см від краю дека. Пальцями проткнути ямочки на поверхні фокаччі. Накрити і нехай підніметься близько 15 хвилин. Змастити оливковою олією і посипати присипками на ваш смак. Випікати в попередньо розігрітій до 190°С духовці протягом 25-30 хвилин або до золотистого кольору. Зняти з дека і дати охолонути. Подавати теплою чи холодною.

 

Пропоновані присипки для фокаччі: в'ялені помідори, приготовані на грилі шматочки болгарського перцю, смажені кільця цибулі, тертий твердий сир і свіжі або сушені трави в будь-яких комбінаціях.

 

Смачного!


Яблучно-журавлинний хліб

Інгредієнти

Ідеальний для святкового обіду.

 

Рецепт розрахований на 1 булку хліба.

 

  • Дріжджі 42 г
  • Борошно 3 склянки
  • Вівсяні пластівці 1/2 склянки
  • Цукор 1/4 склянки
  • Сіль 1 ч. л.
  • Духмяний перець 1/2 ч.л.
  • Вода 1/2 склянки
  • Масло 2 ст.л.
  • Яйце 1 шт
  • Яблука очищені, нарізані 1 склянка (1 середнє яблуко)
  • Журавлина свіжа, нарізана 1 стакан

Приготування

 

У мисці змішати дріжджі, 1,5 склянки борошна і наступні 4 інгредієнта; добре перемішати. Нагріти воду і масло; додати до сухої суміші.

 

Змішати в міксері на низькій швидкості; додати яйце і збивати 3 хвилини на середній швидкості. Додати яблука і журавлину. Поступово додати борошно, що залишилося, щоб тісто вийшло м'яким. Місити на посипаній борошном поверхні 5-8 хвилин. Помістити в змащену миску, накрити; нехай тісто дозріє .

 

Обім’яти тісто. На злегка посипаній борошном поверхні скачати тісто в рулет. Притиснути краї. Помістити в змащену ємність для випічки. Накрити, дати піднятися. Випікати при температурі 200°С 40-45 хвилин. Дістати з ємності; дати охолонути.

 

Смачного!


Банановий хліб

Інгредієнти

Щоб надати насичений смак цьому хлібу, банани повинні бути стиглими.

Хліб ще смачніший на наступний день.

Ідеальний для тостів.

Рецепт розрахований на 1 булку хліба.

 

  • Дріжджі ½ пачки 42 г
  • Вода 1 склянка
  • Масло 3 столові ложки
  • Мед 3 столові ложки
  • Яйце 1 шт
  • Борошно 2,5 склянки
  • Банан (пюре ) 2/3 склянки
  • Сіль 1 ч. л.
  • Ваніль 5 г

Приготування

У хлібопічці:

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Помістіть інгредієнти в ємність від хлібопічки в зазначеному вище порядку. Виберіть основний цикл і середню скоринку. Перевірте консистенцію тіста після 5 хвилин замісу. Тісто має бути м'яким, липким колобком. Якщо тісто сухе і дуже щільне, додайте воду, 1 столову ложку за один раз. Якщо тісто дуже вологе і липке, додайте 1 ст.л. борошна за один раз.

 

Коли цикл завершиться, дістаньте з ємності і дайте охолонути на дошці.

 

Смачного!


Солодка булочка (рецепт для початківців)

Інгредієнти

  • 25 г дріжджів
  • 100 г теплої води
  • 100 г молока
  • 80 г цукру
  • 0,5 ч.л. солі
  • 3 яйця
  • 500 г борошна

Приготування

 

Розчинити дріжджі в теплій воді у великій мисці. Додати молоко, цукор, сіль, яйця і 100 г борошна. Місити міксером на низький швидкості 30 секунд,  потім на середній швидкості ще 2 хвилини. Додати решту борошна і перемішати до отримання однорідної маси.

 

Зробити з тіста кульку. Накрити кришкою і дати піднятися в теплому місці, поки тісто не подвоїться в обсязі, від 40 до 60 хвилин. Потім добре вимісити тісто, сформувати булочки та викласти в добре змащене деко. Дати постояти 10 хвилин.

 

Розігріти духовку до 200°С. Випікати до золотистого кольору близько 50 хвилин. Охолодити протягом 10 хвилин.

 

Смачного!


Піцца - швидко та легко

Інгредієнти

 

Це відмінний рецепт, якщо ви не хочете чекати поки тісто підніметься.

 

  • 25 г дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • 200 г теплої води
  • 400 г борошна
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • начинка на ваш вибір

Приготування

 

Розігріти духовку до 230°С. У середній мисці розчинити дріжджі і цукор у теплій воді. Дати постояти близько 10 хвилин. Додати борошно, сіль і масло. Збити до отримання однорідної маси. Залишити на 5 хвилин.

 

Викласти тісто на злегка посипану борошном поверхню і розкачати в корж. Злегка змастити сковороду або форму для піци, посипати борошном. Розподілити начинку і запікати в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин, або до золотистого кольору.

 

Нехай піца охолоне протягом 5 хвилин перед подачею на стіл.

 

Смачного!


Вафлі дріжджові

Інгредієнти

Рецепт розрахований на 6 - 8 порцій.

 

  • 500 г молока;
  • 25 г дріжджів;
  • 130 г теплої води;
  • 130 г топленого вершкового масла;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 750 г просіяного борошна;
  • 2 яйця.

Приготування

Тепле молоко підігріти в маленькій каструлі, поки воно не почне пузиритися, потім зняти з вогню і остудити. У маленькій мисці розчинити дріжджі в теплій воді. Дати постояти 10 хвилин.

 

У великій мисці змішати молоко, дріжджову суміш, масло, сіль, цукор і борошно. Ретельно перемішати міксером, поки тісто не стане однорідним. Накрити кришкою і дати постояти годину при кімнатній температурі. Після цього додати в тісто збиті яйця; добре збити.

 

Випікати в вафельниці до золотисто-коричневого кольору.

 

ПІДГОТОВКА 20 хвилин

ПРИГОТУВАННЯ 10 хвилин

ПОВНА ГОТОВНІСТЬ 1,5 години

 

Смачного!


Булочки з корицею

Інгредієнти

Для тіста:

  • 1000 г борошна;
  • 50 г дріжджів;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 160 г цукру;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 200 г сметани;
  • 200 мл теплої води.

Для начинки:

  • 100 г вершкового масла;
  • 50 г коричневого цукру;
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці.

Приготування

У великій мисці розчинити дріжджі в теплій воді. Нехай постоять близько 10 хвилин.

 

У невеликій каструлі нагріти сметану до теплого стану на дотик. Вилити сметану і рослинне масло в дріжджову суміш, добре перемішати. Змішати дріжджову суміш, борошно, сіль і цукор. Добре вимісити, поки не сформується м'яке тісто. Залишити на 40-50 хвилин.

 

У невеликій мисці змішати вершкове масло, коричневий цукор і корицю. Розкачати тісто у великий прямокутник. Змастити його начинкою, скачати в рулет і защипати край. Розрізати на шматочки по 2 см і покласти на деко. Дати піднятися 20 хвилин.

 

Випікати в попередньо розігрітій духовці (200С) протягом 20 -25 хвилин, до золотистого кольору.

 

Дати постояти протягом 2 - 3 хвилин перед подачею на стіл.

 

Смачного!


Справжня італійська піца – Calzone

Інгредієнти

За оригінальним рецептом вийде 2 великих піци Кальцоне.

  • 25 г Харківських дріжджів;
  • 200 мл теплої води;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 400 г борошна;
  • 150 г сиру;
  • 150 г тертого сиру Чеддер;
  • 150 г нарізаної салямі;
  • 150 г нарізаних свіжих грибів;
  • 1 столова ложка сухого листя базиліку;
  • 1 яйце.

Приготування

Тісто: В маленькій мисці розчинити дріжджі у воді, додати олію, цукор і сіль, 200 г борошна і розмішати до отримання однорідної маси. Поступово додати решту борошна і вимішувати, поки тісто не стане гладеньким та еластичним. Покласти тісто в миску, змащену оливковою олією, потім перевернути тісто, накрити і дати піднятися впродовж 40 хвилин, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі.

 

Поки тісто піднімається, зробити начинку. Змішати сир, сир Чеддер, салямі, гриби і листя базиліку у великій мисці, ретельно перемішати. Накрити миску і поставити в холодильник, щоб охолодити. Розігріти духовку до 190˚С. Коли тісто підніметься, розім’яти і розділити його на 2 рівних частини. Розкачати два тонких коржа на посипаній борошном поверхні. Заповнити половинки коржів начинкою і скласти навпіл, закріпити краї натисненням виделки. Верхню частину кожної Кальцоне змастити збитим яйцем і покласти на злегка змащений жиром лист. Випікати при температурі 190˚С впродовж 30 хвилин. Подавати в гарячому виді.

Підготовка - 1 година.

Приготування - 30 хвилин.

Загальний час приготування 1 година 30 хвилин.

 

Смачного!


1 2 3