Статті

1 2 3

Рідкі, пресовані або сухі? Як вибрати дріжджі

16.10.2017

Що таке дріжджі і навіщо вони потрібні?

 

Хлібопекарські дріжджі це одноклітинні мікроорганізми (гриби), які, потрапляючи в тісто, «з'їдають» частину цукрів і виділяють вуглекислий газ. Цей процес називається бродінням, і саме завдяки йому хлібобулочні вироби набувають особливого смаку й аромату, а м'якуш - пористу повітряну структуру.

 

Якими бувають хлібопекарські дріжджі?

 

У хлібопеченні можна використовувати дріжджі в таких формах: рідкі (дріжджове молоко), пресовані (в брикетах) і сушені (сухі). Сухі дріжджі, в свою чергу, можуть бути активними або інстантними (швидкодіючими).

Про недоліки і переваги кожного з цих видів дріджів - читайте далі!

 

...

Дріжджове листкове тісто

31.07.2017

Чому саме дріжджове листкове тісто краще? Тому що у порівнянні зі звичайним дріжджове тісто ніжніше, пухкіше і смачніше. І його не набагато складніше приготувати.



У цій статті ви знайдете перевірені рецепти листкового тіста від професійного технолога, докладний опис технології шарування, корисні поради та секрети повітряної листкової випічки.

...

Домашній квас - смачно і корисно

20.06.2017

Квас - традиційний для слов'янських народів кислий напій на основі бродіння (спиртового і молочнокислого). Як і будь-який інший напій бродіння (наприклад, кефір, кумис і т.д.), квас містить невелику кількість алкоголю - не більше 1,2% за вимогами ГОСТу.


Хлібний квас відомий людству понад тисячу років; через його прекрасні властивості з утамування спраги і оригінальний смак цей напій був поширений повсюдно і в селянських і в дворянських будинках; квас готували з натуральної хлібної сировини, а також з ягід, фруктів, додавали трави, мед і прянощі.
 

На нашу думку, найсмачніший і найкорисніший квас - власного виготовлення, адже в напій промислового виготовлення часто додають багато цукру, додатково газують і підфарбовують його, що негативно впливає на смак і користь.


Тому ми вирішили поділитися з вами нашими власними випробуваними і вдалими рецептами квасу.

...

Відздобка - спосіб приготування здобного тіста

30.03.2017

Відздобка - це внесення здоби у вже майже готове тісто, тобто додавання масла, цукру, яєць чи інших продуктів після періоду тривалого бродіння тіста.

 

Відздобка це просто інша назва опари?

 

Ні, відздобка і опара це не одне і те ж саме, але ці способи приготування тіста використовуються з однією метою - створити в тісті більш комфортні умови для дріжджів...

 

...

Великодня паска - рекомендації професійного технолога

20.03.2017

Паска – святковий, здобний виріб з дріжджового тіста. За давньою традицією паска повинна бути високою, округлої форми.

 

Паска - один із символів відродження, оновлення і життя, тому багато господинь докладають особливих зусиль в приготуванні цього виробу, а рецепти передаються з покоління в покоління. Щоб паска вийшла смачною, пишною, довго не черствіла, важливі не тільки правильні, свіжі продукти, а й правильний душевний настрій, духовна підготовка, про яку найкраще зможуть розповісти священнослужителі.

 

Ми ж розкриємо деякі технологічні секрети приготування паски.

...
1 2 3