Статті

1 2 3

Закваска та бездріжджовий хліб

21.02.2017

Закваска є сумішшю молочнокислих бактерій і дріжджів в живильному середовищі, створеному на основі різних продуктів (в першу чергу, борошна). Ця суміш використовується для випічки або приготування інших продуктів на основі бродіння, наприклад, квасу.

 

Чи чули ви про шкоду дріжджів і особливу користь домашньої випічки на заквасках? У цій статті ми розповімо, що таке закваска, як її приготувати, і чому бездріжджової випічки «на заквасках» не існує. В кінці статті - бонус!

...

Безопарний спосіб у виготовленні випічки

14.02.2017

Що таке безопарний спосіб тістоведення?

 

Якщо тісто замішується відразу з усіх інгредієнтів згідно рецепту, і розстоюється (піднімається) протягом короткого часу - до 1,5 години, а потім з нього формують вироби і випікають, це і є безопарний (без застосування опари) спосіб.

 

Чому використовується такий спосіб?

 

Тісто без опари приготувати просто і швидко. Опара обов'язкова тільки для таких виробів, як паски і інші складнорецептурні вироби. Для звичайних, не дуже здобних булочок можна сміливо використовувати безопарний спосіб, оскількі якісні дріжджі (такі як Харківські) працюють настільки швидко і ефективно, що встигнуть в повній мірі розкрити смак і аромат і без опари.

...

Що таке опара, як її готувати і навіщо?

30.01.2017

Опара - це, по суті, «підготовче» тісто, перший етап в приготуванні здоби або хлібних виробів. У це тісто входять тільки борошно, дріжджі і молоко/вода, або інші рідкі інгредієнти (за рецептом).

 

Навіщо потрібна опара?

 

До складу солодкого, «важкого» тіста, яке ми, наприклад, робимо для паски, входить велика кількість цукру, яєць і масла. А цукор і жир створюють некомфортні для дріжджів умови, в яких дріжджі не можуть працювати на повну силу, і тісто не підніметься.

...

Скільки потрібно дріжджів для тіста?

27.01.2017

Найкраще рахувати кількість дріжджів відносно кількості борошна та залежно від виду тіста. Звичайне тісто (не здобне тісто, де мало цукру і небагато жирів), необхідно 3-5% дріжджів, тобто:

1 кг борошна – 30-50 г свіжих пресованих дріжджів. Отже, на 1 кг борошна можна сміливо використовувати цілу упаковку 42г Харківських дріжджів.

 

Про перерахунок сухих дріжджів на свіжі можна почитати тут.

 

Солодке, здобне тісто зі складною рецептурою...

...

Дріжджі - користь і тільки користь!

05.03.2014

Міфи про шкідливість хлібопекарських дріжджів

 

У тих, хто працює з хлібопекарськими дріжджами, знає технологію їх виготовлення і застосування, інформація про їх шкоду здоров'ю викликає подив. Адже дріжджі - найцінніше джерело білків, вітамінів, мікроелементів...

 

Однак, враховуючи появу на просторах Інтернету числених статей про шкідливість хлібопекарських дріжджів, ми вирішили розвіяти найбільш жахаючі міфи.

...
1 2 3