Новини

Щасливий сажотрус вітає вас!

Нещодавно в штаті нашого підприємства з’явився новий «працівник» - Щасливий Сажотрус, що кожного дня вітає мешканців та гостей міста з висоти, тримаючи в руці свій циліндр. На плечі в нього – мотузка та щітка для прочистки труби.

 

350-кілограмову скульптуру сажотруса було встановлено на димохідній трубі, яку було законсервовано у 2012 році – трубі вже більше 120 років, хоч вона і знаходиться в робочому стані.

 

Колись у Харкові працювало багато сажотрусів, це була необхідна та поважна професія, і саме тому образ сажотруса було обрано для нашого пам’ятника ремісництву. Це ще не завершена композиція – і коли закінчиться ремонт фасаду, ви побачите велосипед сажотруса, на якому він залишив свій камзол і куди прийшла відпочити кішка. Автор композиції - скульптор Олександр Демченко.

 

Ми віримо в старовинну прикмету – зустрівши замурзаного сажотруса, привітайте його, і загадайте бажання – воно обов’язково збудеться! Однак, чистий сажотрус магічної сили не має. Крім того, чарівною силою володіють ґудзики на камзолі сажотруса – потримайтесь за них, і можете очікувати на найшвидше виповнення бажань! Обережно, кожен ґудзик має своє призначення, про яке ми обов’язково розкажемо згодом.