Рецепти

Відмінна якість і неперевершений смак готових виробів гарантується тільки за умови використання продукціі Харківські дріжджі™

Смакота на кожен день

1 2 3

Булочки з корицею

Для тіста:

  • 1000 г борошна;
  • 50 г дріжджів;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 160 г цукру;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 200 г сметани;
  • 200 мл теплої води.

Для начинки:

  • 100 г вершкового масла;
  • 50 г коричневого цукру;
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці.

У великій мисці розчинити дріжджі в теплій воді. Нехай постоять близько 10 хвилин.

 

У невеликій каструлі нагріти сметану до теплого стану на дотик. Вилити сметану і рослинне масло в дріжджову суміш, добре перемішати. Змішати дріжджову суміш, борошно, сіль і цукор. Добре вимісити, поки не сформується м'яке тісто. Залишити на 40-50 хвилин.

 

У невеликій мисці змішати вершкове масло, коричневий цукор і корицю. Розкачати тісто у великий прямокутник. Змастити його начинкою, скачати в рулет і защипати край. Розрізати на шматочки по 2 см і покласти на деко. Дати піднятися 20 хвилин.

 

Випікати в попередньо розігрітій духовці (200С) протягом 20 -25 хвилин, до золотистого кольору.

 

Дати постояти протягом 2 - 3 хвилин перед подачею на стіл.

 

Смачного!


Справжня італійська піца – Calzone

За оригінальним рецептом вийде 2 великих піци Кальцоне.

  • 25 г Харківських дріжджів;
  • 200 мл теплої води;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 400 г борошна;
  • 150 г сиру;
  • 150 г тертого сиру Чеддер;
  • 150 г нарізаної салямі;
  • 150 г нарізаних свіжих грибів;
  • 1 столова ложка сухого листя базиліку;
  • 1 яйце.

Тісто: В маленькій мисці розчинити дріжджі у воді, додати олію, цукор і сіль, 200 г борошна і розмішати до отримання однорідної маси. Поступово додати решту борошна і вимішувати, поки тісто не стане гладеньким та еластичним. Покласти тісто в миску, змащену оливковою олією, потім перевернути тісто, накрити і дати піднятися впродовж 40 хвилин, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі.

 

Поки тісто піднімається, зробити начинку. Змішати сир, сир Чеддер, салямі, гриби і листя базиліку у великій мисці, ретельно перемішати. Накрити миску і поставити в холодильник, щоб охолодити. Розігріти духовку до 190˚С. Коли тісто підніметься, розім’яти і розділити його на 2 рівних частини. Розкачати два тонких коржа на посипаній борошном поверхні. Заповнити половинки коржів начинкою і скласти навпіл, закріпити краї натисненням виделки. Верхню частину кожної Кальцоне змастити збитим яйцем і покласти на злегка змащений жиром лист. Випікати при температурі 190˚С впродовж 30 хвилин. Подавати в гарячому виді.

Підготовка - 1 година.

Приготування - 30 хвилин.

Загальний час приготування 1 година 30 хвилин.

 

Смачного!


Пончики з кунжутом або маком

Тісто:

  • 150 мл теплої води;
  • 25 г Харківських дріжджів;
  • 4 столових ложки цукру;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 250 г борошна;

Глазур:

  • 1 яєчний білок;
  • 1/2 чайної ложки води;
  • насіння кунжуту або маку.

Залити воду в маленьку миску і додати дріжджі. Додати 3 столових ложки цукру, потім додати сіль. Висипати борошно і вимішувати вручну впродовж 10 хвилин. В результаті тісто має бути твердим, але при цьому еластичним і повинно тримати на собі відбиток вашої руки.

 

Помістити тісто в змащену скляну або керамічну миску. Щільно накрити миску поліетиленовою плівкою і помістити тісто в тепле, без протягів місце, поки тісто не подвоїться в об'ємі (приблизно на 1 годину).

 

Коли тісто буде готове, розім’яти його. Викласти на посипану борошном поверхню і місити впродовж хвилини. Розділити тісто навпіл, потім кожну половину розділити на 4 рівних частини. Вийде 8 кульок.

 

Розкласти їх на посипаній борошном поверхні. Нехай вони постоять 2 - 3 хвилинки, потім злегка придавити їх пальцями. Узяти одну кульку, натиснути посипаним борошном великим пальцем в її центр, щоб зробити отвір. Розкочувати тісто так, щоб отвір був близько 2 см в діаметрі. Відставити пончики убік на посипаний борошном лист, накрити їх поліетиленовою плівкою або вощеним папером.

 

Заповнити велику каструлю приблизно на дві третини водою. Додати 1 столову ложку цукру і довести до кипіння.

Нехай інші пончики полежать впродовж 10 хвилин, поки вода доходить до кипіння. Між тим, змастити жиром великий лист для випічки і відкласти його убік. Нагріти духовку до 200˚С.

 

Обережно опустити 2 пончики в киплячу воду. Вони повинні плавати, але не хвилюйтеся, якщо спочатку вони тонуть - вони швидко піднімуться на поверхню. Відварити пончики впродовж 30 секунд з одного боку, а потім обережно повернути їх шумівкою з довгою ручкою, і варити їх ще 30 секунд з іншого боку.

 

За допомогою шумівки покласти пончики на чистий рушник, щоб підсушити. Почекати декілька секунд, потім покласти їх на лист для випічки, залишаючи простір між ними. Відварити пончики, що залишилися.

 

Для глазурі збити яєчний білок і воду в маленькій мисці до піни. Використовуючи пензлик, покрити поверхню глазур'ю. За бажанням посипати кунжутом або маком.

 

Випікати пончики в духовці, поки вони не стануть золотисто-коричневого кольору, близько 25 хвилин. Потім перекласти пончики на решітку для охолодження.

 

Смачного!


«Ліниві» вареники

Оригінальний рецепт розрахований на 6 порцій.

  • 75 г вершкового масла;
  • 150 мл молока;
  • 25 г Харківських дріжджів;
  • 100 мл води;
  • 3 яйця;
  • 4 столових ложки цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 150 г борошна.

Молоко і вершкове масло змішати в маленькій каструлі і потримати на середньому вогні, поки масло розтане. Зняти з вогню і заварити борошно (всипати борошно в гаряче молоко), добре перемішати, дати охолонути. Розвести дріжджі в теплій воді в невеликій мисці. Відкласти убік. З'єднати яйця, цукор і сіль у великій мисці і ретельно перемішати.

 

Поступово додавати борошно, чергуючи з молоком і дріжджовою сумішшю. Скачати з тіста кулю. Накрити миску тканиною, і нехай тісто постоїть 20 хвилин. Налити воду у велику каструлю. Довести до кипіння на середньому вогні. Між тим, посипати борошном дошку або чистий стіл. Покласти тісто на дошку і місити, поки воно не стане гладеньким та еластичним. Додати трохи борошна, якщо тісто липке.

 

Розкачати тісто, близько 1 см завтовшки. Ножем розрізати тісто на смуги шириною біля 4 см, порізати шматочками і опустити в киплячу воду. Вареники спочатку тонуть, потім піднімаються на поверхню. Приблизно через 10 хвилин дістати вареники з води шумівкою і викласти на тарілку. Приправити сметаною.

 

Смачного!

 


Дріжджові млинці

  • 400 г пшеничного борошна;
  • 2-3 склянки молока;
  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • 20 г дріжджів;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • дрібка солі.

 

Підігріти трохи молока, розвести в ньому дріжджі, додати цукор, сіль, яйця, вершкове масло, гарненько розмішати.

 

Всипати пшеничне борошно, розмішати.

 

Тісто для млинців повинно бути рідким і однорідним, тобто без грудочок.

 

Дати підійти 30-40 хв.

 

Потім додати молоко, трохи підігріти і через 1,5 години випекти тонкі млинці на сковорідці.

 

Смачного!


Пиріжки з яйцями і зеленою цибулею

  • 7 склянок борошна;
  • 2 склянки молока;
  • 2 столові ложки вершкового масла або маргарину;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 40 г дріжджів.

 

Начинка:

  • 300 г зеленої цибулі;
  • 5 яєць;
  • 4 столові ложки вершкового масла;
  • cіль за смаком.

 

Зварені круто яйця дрібно нарізають і змішують з подрібненою зеленою цибулею і маслом. Сіль кладуть за смаком.

 

Тісто готують безопарним способом. Готове тісто викладають на стіл, присипаний борошном, і розкочують в пласт товщиною 0,5 см. З цього пласта нарізають формочкою або склянкою круглі коржі, на які розкладають заздалегідь приготований фарш.

 

Пиріжки укладають защіпкою вниз на металевий лист, змащений жиром, потім ставлять на розстоювання в тепле місце на 15-20 хвилин, прикривши їх серветкою. Після цього пиріжки змащують яйцем або маслом і ставлять в духовку при температурі 220-230 ° на 18-20 хвилин.

 

Ці пиріжки можна смажити і у фритюрі.

 

Смачного!


Пироги по-косівськи

Тісто:

  • 1 кг борошна,
  • 0,5 л молока (кефіру),
  • 50 г дріжджів,
  • 1- 2 яйця,
  • сіль, цукор.

Начинка:

  • 0,5 кг свіжого сиру,
  • зелена цибуля,
  • яйце,
  • сіль.

Дріжджі розвести в теплому молоці з дрібкою цукру і поставити, щоб бродило.

 

Влити у посуд з просіяним борошном, посолити і додати яйце. Місити, поки тісто не відставатиме від рук. Потім улити 1-2 ложки теплої олії і знову місити. Тісто має бути пухким, повітряним.

 

Зліпити пироги, скласти на посипаній борошном дошці, прикрити, щоб підросли.

 

Відтак розкласти на прив'ялих листках капусти по два разом, змастити молоком або яйцем і випікати в печі.

 

Смачного!


Хлібне тісто на капустяному листі

  • 400 г води,
  • 30 г дріжджів,
  • 600 г борошна,
  • сіль,
  • 8 капустяних листів.

З води, дріжджів і невеликої кількості борошна підготувати опару, залишити для бродіння.

 

В опару додати борошно, що залишилось, і замісити тісто. Готове тісто поставити в тепле місце підходити.

 

Після того, як тісто підійшло, розділити його на 4 частини, скачати невеликі буханці, покласти їх на капустяні листи і залишити на кілька хвилин підходити. Після цього випікати в гарячій духовці до утворення рум'яної скоринки.
 

Час приготування: 20 хв.

 

Смачного!


«Опеканці» з сиром

  • 1000г пшеничного борошна,
  • сіль,
  • 400 г сиру,
  • 50 г дріжджів,
  • 600 г води.

З борошна, солі, дріжджів замісити туге тісто і залишити для бродіння.

 

Готове тісто розділити на два шматки і скачати з нього «жгутики» товщиною в палець і довжиною, розрахованою на лист. Поставити підходити на 10-15 хвилин. Після цього випікати в гарячій духовці.

 

Після випічки нарізати невеликими шматочками, залити гарячим молоком, закрити посуд кришкою.

 

Через 5 хвилин залишок молока злити.

 

«Опеканці» посипати сиром, полити розігрітою олією і за смаком посолити.


 

Час приготування: 30 хв.

 

Смачного!


Булочка «Подільська»

  • 0,5 кг борошна,
  • 30 г дріжджів,
  • склянка молока,
  • 50 г масла чи маргарину.

 

Суміш з яйцем: 2 жовтки, 50 г цукру.

Змішати борошно, дріжджі, молоко, масло чи маргарин. Додати яєчну суміш: розтерти жовтки з цукром.

Під кінець вимішування додати розтоплений жир, добре вимісити, залишити підійти, знову вимісити і сплести «кіски».

Викласти на змащене деко (протвінь) та випікати 45 хв.
 

Смачного!


1 2 3