Рецепти

Відмінна якість і неперевершений смак готових виробів гарантується тільки за умови використання продукціі Харківські дріжджі™

Смакота на кожен день

1 2 3

Булочка «чайна»

  • 0,5 кг борошна,
  • 50 г дріжджів,
  • склянка молока,
  • 100 г масла чи маргарину,
  • 3 жовтки,
  • 100 г цукру,
  • 2 білки,
  • яйце для змащування.

Змішати борошно, дріжджі, молоко, масло чи маргарин. Додати суміш з яйцем: розтерти 3 жовтки, 100 г цукру, влити збиті в піну 2 білки. Під кінець вимішування додати розтоплений жир, вимісити ще раз, накрити, дати підійти в теплі.

 

Сформувати невеличкі, зав'язані вузликом, булочки, викласти на деко, залишити підійти, змастити яйцем, випікати в духовці протягом 30 хв.

 

Смачного!


Пампушки пшеничні

  • 400 г пшеничного борошна,
  • 25-30 г дріжджів,
  • 3/4 склянки води,
  • одна столова ложка цукру,
  • 2-3 столових ложки олії.

Окрім того, для підливки:  2-3 столових ложки квасу, 1 головка часнику, 2-3 столових ложки олії.


В третині склянки теплої води розвести цукор, дріжджі, сіль. Туди ж висипати 100 г борошна і замісити густе тісто. Почекати, поки підійде, додати решту води, борошна, олії, добре вимішати і знову дати підійти.

 

З тіста зліпти (зформувати) пампушки завбільшки з волоський (грецький) горіх і випекти на протвені в духовці на слабкому вогні. З суміші заздалегідь розтертого з сіллю часника, квасу та олії зробити підливку і полити нею пампушки перед тим, як подати їх до столу.

 

Смачного!


Дрібна дріжджова випічка (млинки, тістечка, рогалики)

Для тіста:

  • 450 г борошна,
  • щіпка солі,
  • 40 г дріжджів, 25 г меду,
  • 1/4 л теплого молока,
  • 1 яйце.
  • Крім того: 200 г масла, 75 г борошна.

Для начинки:

  • 50 г меленого мигдалю,
  • 50 г варення з пелюстків дикої троянди,
  • 25 г коричневого цукру,
  • 75 г меду,
  • 1 яйце,
  • 1 ложечка без верха кориці,
  • 50 г родзинок,
  • 100 г підсмажених лісових горіхів,
  • 3 ложки гарячого абрикосового мармеладу

 

 

Поки підходить закваска, приготувати масляну масу. Для цього просіяти через сито в миску 75 г борошна. Нарізати кубиками близько 200 г масла чи маргарину, укласти його на борошно й усе замісити.

 

Масляне тісто розкатати між двома аркушами пергаментного паперу до товщини близько 1 см. Отриманий в такий спосіб корж покласти в холодильник. У цей час приготувати дріжджове тісто і почекати 30 хвилин поки тісто підійде.

 

Тісто розкатати на обробній дошці в прямокутник розміром удвічі більший ніж масляний корж. Корж із масляного тіста укласти на одній половинці дріжджового тіста і прикрити другою половиною тіста. Пригорнути краї. Потім не дуже сильно натискаючи, розкатати в довжину й у ширину. Розкатане в такий спосіб тісто загнути з двох сторін усередину, щоб три шари тіста були накладені один на іншій. Пензликом видалити надлишок борошна з тіста.

 

Тісто загорнути в плівку і покласти мінімум на 15 хвилин у холодильник. Таке повторне розгортання і складання тіста, а також його охолодження в холодильнику повинне бути зроблене, принаймні, 2 рази. Тоді тісто буде придатне для подальшої обробки. Ми розділяємо його на три рівні частини.

 

На тістечка з корицею розкатати одну частину тіста в прямокутник величиною 20х30 см, посипати його сумішшю з 1/2 ложечки кориці, промитих та просушених родзинок і коричневого цукру. Тісто міцно згорнути уздовж і нарізати скибочками товщиною близько 2 см. Скибочки укласти на змазаний жиром лист.

 

Медвяні рогалики — одну частину тіста розкатати в прямокутник і нарізати трикутниками. Лісові горіхи розтерти, вимішати з корицею, що залишилася, додати 75 г меду і яєчний білок. Розкласти по довшій стороні трикутників, щільно звертаючи тісто в рогалик. Також укласти на листі.

 

Млинки формуються в такий спосіб — частину тіста, що залишилася, розкатати в прямокутник розміром близько 24х36 см розділити на 6 квадратів зі стороною 12 см. Мигдаль вимішати з варенням з пелюстків дикої троянди, масу укласти в середину кожного квадрата. Квадрати надрізати у всіх чотирьох кутах по діагоналі. Спочатку загнути один кут у середину, а за ним інші. Загнуті кути пригорнути в середині. З залишків тіста вирізати чи зліпити квіти, зірки чи інші форми. Приклеїти до змазаних жовтком серединок млинків. Їх краще випікати на середньому рівні духовки.

В духовці випікати при температурі 200 градусів
Час приготування: 25 хв.

 

Смачного!


1 2 3