Рецепти
Екзотичні страви
Дріжджовий пряник
|
Для начинки:
Для глазурі:
|
Дріжджі розчинити в теплому молоці.
Цукор, масло (маргарин), яйце, мед збити міксером і змішати з дріжджовою сумішшю.
Просіяти борошно і замісити тісто.
Дати тісту постояти протягом години, а в цей час необхідно зайнятися начинкою.
Горіхи з цукром подрібнити в блендері, висипати на сковорідку, додати воду і проварити до загустіння.
Готове тісто тонко розкачати, вирізати кружки, викласти начинку і сформувати круглі прянички.
Дати тісту настоятися і випікати при температурі 220ºC.
Смачного!
Данська пряна бабка
|
|
Сушені фрукти порізати, вкласти в миску і збризкати ромом, відставити приблизно на півгодини, щоб вони розм'якли.
У цей час приготувати дріжджове тісто з борошна, дріжджів, молока, цукру, лимонної цедри, пряних приправ, солі, масла і яєць. При цьому залишити трошки борошна. У цьому борошні обваляти намочені в ромі фрукти.
Добре змастити олією форму для бабки і посипати її панірувальними сухарями. Укласти тісто.
Форму вставити в холодну духову шафу. Температуру установити на 200 градусів. Спечене тісто остудити у формі 5 хвилин, потім викласти на кухонні ґрати. Цукрову пудру просіяти через сито і розтерти з лимонним соком до одержання крутої маси. Отриманою масою облити ще теплу бабку і після цього цілком остудити її.
Відмінним доповненням до бабки буде гірка данська горілка.
Час приготування: 45 хв.
Смачного!
Альпійський корж
Компоненти для 2 коржів:
Для дріжджового тіста:
|
Для начинки:
|
Приготувати тісто і сформувати з нього коржі. Дати тісту підійти і спекти коржі.
Випікати в електродуховці при температурі 200 градусів. Час випічки близько 12 хвилин.
Цибулю присмажити на маслі з потовченим часником і крабами. Помідори залити гарячою водою, потім обдати холодною, очистити і нарізати невеликими кубиками, додати до підсмажених овочів із крабами. Цю масу проварити на невеликому вогні із сіллю, гвоздичним перцем і тим'яном 10 хвилин.
Сир стерти, посипати ним спечені коржі і ще раз запекти до утворення на них коричневої запеченої скоринки. Час другої випічки близько 10 хв. Коржі злегка остудити. Розкласти масу з крабами на коржі.
Час приготування: 30 хв.
Смачного!
Сицілійські фруктові зірки
Компоненти на 4 зірки:
- 500 г борошна,
- 25 г дріжджів,
- 75 г цукру, щіпка солі,
- 1/4 л свіжого теплого молока,
- 100 г розплавленого маргарину,
- 1 яйце
- 1 жовток для змазування,
- 400 г зацукрованих фруктів,
- мигдальні горішки
Дріжджі розчинити в половині склянки теплого молока. Борошно вимішати з дріжджами, додати всі інші компоненти і замісити круте тісто. Почекати, поки тісто підійде, ще раз замісити.
Тісто розділити на 4 частини. Одну з них розкатати на папері до товщини близько 1 см і разом з папером укласти на лист. Інші шматочки тіста укласти в холодильник.
Вирізати з паперу зірку по величині розкатаного тіста, укласти її на тісто і прирізати тісто по контурах зірки. Жовток розбовтати з 4 ложками води і змазати ним зірку.
Прикрасити зацукрованими фруктами і мигдалем. Першу зірку залишити на короткий час підійти, а потім спекти. Випікати в електродуховці при температурі 200 градусів.
Для того, щоб попередити занадто швидке випікання (пригорання) променів зірки, їх потрібно загорнути в алюмінієву фольгу. У такий же спосіб спекти по черзі й інші зірки.
Час приготування: 15 хв.
Смачного!
Дзяд
- 20 г дріжджів,
- 1/4 л молока,
- 1 ложечка цукру,
- 300 г борошна,
- 1/2 ложечки солі,
- 100 г маргарину,
- 3 яйця,
- 200 г сала,
- 150 г цибулі,
- 1/2 ч.л. кмину,
- маргарин для змазування вафельниці.
Дріжджі розкришити і кинути в тепле молоко, додати цукор і відставити на 10 хвилин у тепле місце, щоб вони підійшли.
Борошно разом із сіллю, маргарином кімнатної температури і жовтками вкласти в миску. Додати здрібнені дріжджі й усе замісити до одержання м'якого тіста.
Прикрити і відставити приблизно на 30 хвилин у тепле місце підійти. У цей час нарізати кубиками сало й очищену цибулю. Білки збити до одержання щільної піни і разом із салом і цибулею вмішати в тісто.
З цього тіста спекти у вафельниці хрусткі вафлі.
Смачного!
Дріжджові вафлі з вівсяними пластівцями
Компоненти на 12 вафель:
- 350 г пшеничного борошна (ІІ сорту),
- 125 г пшеничного борошна (сорту "Екстра"),
- 125 г зернистих вівсяних пластівців,
- 20 г дріжджів,
- 1/2 ложечки цукру,
- 1 ложечка солі,
- 1/4 л теплого молока,
- 30 г розплавленого маргарину.
- маргарин для змазування вафельниці
- дрібка зерен кунжута.
Усі компоненти тіста вкласти в миску і замішувати за допомогою насадки міксера для замішування тіста близько 3 хвилин до одержання крутої маси.
Відставити в тепле місце, почекати, поки тісто збільшить свій обсяг удвічі. Тісто розділити на 12 порцій, кожну розкатати до величини вафельниці. Відкласти підійти, загорнувши в кухонний рушник чи в пергаментний папір приблизно на 1 годину.
Вафельницю розігріти, тонко змазуючи розплавленим маргарином. Порції тіста можна ще посипати зерном кунжута і випікати близько 3 хвилин, поки тісто не підрум'яниться і не стане хрустким. Остудити на кухонних ґратах.
Смачного!