Рецепти

Відмінна якість і неперевершений смак готових виробів гарантується тільки за умови використання продукціі Харківські дріжджі™

Екзотичні страви

Дріжджовий пряник

  • 2 склянки борошна
  • 140 мл (2/3 склянки) молока
  • 3 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. масла (маргарину)
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. меду
  • 42 г дріжджів

 

Для начинки: 

  • горіхи 125 г
  • цукор 125 г
  • ванілін
  • вода ¼ склянки

 

Для глазурі:

  • цукрова пудра 1 стакан
  • сік лимона 3 ст. л.
  • яєчний білок 2 шт.

 

Дріжджі розчинити в теплому молоці.

Цукор, масло (маргарин), яйце, мед збити міксером і змішати з дріжджовою сумішшю.

Просіяти борошно і замісити тісто.

 

Дати тісту постояти протягом години, а в цей час необхідно зайнятися начинкою.

 

Горіхи з цукром подрібнити в блендері, висипати на сковорідку, додати воду і проварити до загустіння.

 

Готове тісто тонко розкачати, вирізати кружки, викласти начинку і сформувати круглі прянички.

 

Дати тісту настоятися і випікати при температурі 220ºC.

 

Смачного!


Данська пряна бабка

  • 100 г суміші сушених фруктів,
  • 5 ложок рому,
  • 500 г пшеничного борошна,
  • 20 г дріжджів,
  • 1/4 л теплого молока,
  • 80 г цукру,
  • 1 ложечка тертої лимонної цедри,
  • 1/2 ложечки меленої кориці,
  • 1/4 ложечки порошкоподібного імбиру,
  • 1/4 ложечки меленого коріандру,
  • щіпка порошкоподібної гвоздики,
  • щіпка солі,
  • 2 яйця,
  • 100 г м'якого масла,
  • олія для змащення форми,
  • панірувальні сухарі для посипання форми,
  • 250 г цукрової пудри,
  • 4 ложки лимонного соку.

 

Сушені фрукти порізати, вкласти в миску і збризкати ромом, відставити приблизно на півгодини, щоб вони розм'якли.

 

У цей час приготувати дріжджове тісто з борошна, дріжджів, молока, цукру, лимонної цедри, пряних приправ, солі, масла і яєць. При цьому залишити трошки борошна. У цьому борошні обваляти намочені в ромі фрукти.

 

Добре змастити олією форму для бабки і посипати її панірувальними сухарями. Укласти тісто.

 

Форму вставити в холодну духову шафу. Температуру установити на 200 градусів. Спечене тісто остудити у формі 5 хвилин, потім викласти на кухонні ґрати. Цукрову пудру просіяти через сито і розтерти з лимонним соком до одержання крутої маси. Отриманою масою облити ще теплу бабку і після цього цілком остудити її.

Відмінним доповненням до бабки буде гірка данська горілка.

Час приготування: 45 хв.

Смачного!


Альпійський корж

Компоненти для 2 коржів:

 

Для дріжджового тіста:

  • 250 г борошна,
  • 1/2 кубика свіжих дріжджів (близько 20 г),
  • 6 ложок молока,
  • 75 г масла,
  • щіпка солі,
  • 1 яйце.

Для начинки:

  • 100 г ементальського сиру,
  • 100 г підготовлених і готових для споживання крабів,
  • 25 г масла для смаження,
  • 1 зубчик часнику,
  • 2 ложки посіченої цибулі,
  • 1/2 ч.л. солі,
  • мелений гвоздичний перець,
  • 1 помідор середньої величини,
  • 1/2 ложки свіжого чи 1/2 ч.л.сушеного тим'яну.

 

Приготувати тісто і сформувати з нього коржі. Дати тісту підійти і спекти коржі.

Випікати в електродуховці при температурі 200 градусів. Час випічки близько 12 хвилин.

 

Цибулю присмажити на маслі з потовченим часником і крабами. Помідори залити гарячою водою, потім обдати холодною, очистити і нарізати невеликими кубиками, додати до підсмажених овочів із крабами. Цю масу проварити на невеликому вогні із сіллю, гвоздичним перцем і тим'яном 10 хвилин.

 

Сир стерти, посипати ним спечені коржі і ще раз запекти до утворення на них коричневої запеченої скоринки. Час другої випічки близько 10 хв. Коржі злегка остудити. Розкласти масу з крабами на коржі.

Час приготування: 30 хв.

 

Смачного!


Сицілійські фруктові зірки

Компоненти на 4 зірки:

  • 500 г борошна,
  • 25 г дріжджів,
  • 75 г цукру, щіпка солі,
  • 1/4 л свіжого теплого молока,
  • 100 г розплавленого маргарину,
  • 1 яйце
  • 1 жовток для змазування,
  • 400 г зацукрованих фруктів,
  •  мигдальні горішки

Дріжджі розчинити в половині склянки теплого молока. Борошно вимішати з дріжджами, додати всі інші компоненти і замісити круте тісто. Почекати, поки тісто підійде, ще раз замісити.

 

Тісто розділити на 4 частини. Одну з них розкатати на папері до товщини близько 1 см і разом з папером укласти на лист. Інші шматочки тіста укласти в холодильник.

 

Вирізати з паперу зірку по величині розкатаного тіста, укласти її на тісто і прирізати тісто по контурах зірки. Жовток розбовтати з 4 ложками води і змазати ним зірку.

 

Прикрасити зацукрованими фруктами і мигдалем. Першу зірку залишити на короткий час підійти, а потім спекти. Випікати в електродуховці при температурі 200 градусів.

 

Для того, щоб попередити занадто швидке випікання (пригорання) променів зірки, їх потрібно загорнути в алюмінієву фольгу. У такий же спосіб спекти по черзі й інші зірки.

Час приготування: 15 хв.

 

Смачного!


Дзяд

  • 20 г дріжджів,
  • 1/4 л молока,
  • 1 ложечка цукру,
  • 300 г борошна,
  • 1/2 ложечки солі,
  • 100 г маргарину,
  • 3 яйця,
  • 200 г сала,
  • 150 г цибулі,
  • 1/2 ч.л. кмину,
  • маргарин для змазування вафельниці.

Дріжджі розкришити і кинути в тепле молоко, додати цукор і відставити на 10 хвилин у тепле місце, щоб вони підійшли.

 

Борошно разом із сіллю, маргарином кімнатної температури і жовтками вкласти в миску. Додати здрібнені дріжджі й усе замісити до одержання м'якого тіста.

 

Прикрити і відставити приблизно на 30 хвилин у тепле місце підійти. У цей час нарізати кубиками сало й очищену цибулю. Білки збити до одержання щільної піни і разом із салом і цибулею вмішати в тісто.

 

З цього тіста спекти у вафельниці хрусткі вафлі.

 

Смачного!


Дріжджові вафлі з вівсяними пластівцями

Компоненти на 12 вафель:
 

  • 350 г пшеничного борошна (ІІ сорту),
  • 125 г пшеничного борошна (сорту "Екстра"),
  • 125 г зернистих вівсяних пластівців,
  • 20 г дріжджів,
  • 1/2 ложечки цукру,
  • 1 ложечка солі,
  • 1/4 л теплого молока,
  • 30 г розплавленого маргарину.
  • маргарин для змазування вафельниці
  • дрібка зерен кунжута.

Усі компоненти тіста вкласти в миску і замішувати за допомогою насадки міксера для замішування тіста близько 3 хвилин до одержання крутої маси.

 

Відставити в тепле місце, почекати, поки тісто збільшить свій обсяг удвічі. Тісто розділити на 12 порцій, кожну розкатати до величини вафельниці. Відкласти підійти, загорнувши в кухонний рушник чи в пергаментний папір приблизно на 1 годину.

 

Вафельницю розігріти, тонко змазуючи розплавленим маргарином. Порції тіста можна ще посипати зерном кунжута і випікати близько 3 хвилин, поки тісто не підрум'яниться і не стане хрустким. Остудити на кухонних ґратах.

 

Смачного!